pátek 6. července 2018

Třešně a višně z letošní úrody...

Dobroty z třešní a višní


Z našich cest a návštěv po rodině jsme si dovezli koše třeští a višní. Já se vždycky těším na to zpracovávání... Velký dík zde patří mé mamince, která mi je pomohla vypeckovat! :-)
A že při tom vypeckovávání teklo hodně šťávy, stříkalo.... No byly jsme obě hezky barevné.... :-)


Šťávu jsme částečně vypili a z tu zbylou jsem hned využila. Umixovala jsem pár třešní, višní, smíchala je s tou šťávou a chia semínky a pak stačilo jen počkat a pochutnat si  na výborném svěžím chia pudinku!



Letos jsem také poprvé vyzkoušela pár višní usušit a musím říct, že jsou naprosto vynikající! Už se těším, až s nimi upeču své oblíbené zdravé sušenky! Tedy pokud je do té doby nesníme.... :-)



Samozřejmě jsem pekla bublaninu, vlastně dvě... jednu klasickou a druhou jako francouzský litý koláč. Ten miluji já, zbytek rodiny má raději tu klasiku.... Vyfotit jsem je tentokrát nestihla, opravdu  se po nich jen zaprášilo... :-) Nadělala jsem džemy a pár sáčků i zamrazila, aby bylo i později na koláče a bublaniny... 


No a teď se chystám ještě poprvé zkusit naložit griotku na vánoce... Tak držte palce... O tom zase příště... 

♥ ♥ ♥













8 komentářů:

  1. Krása Pavli, koukám, že taky syslíš!!! Nádhera!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Blani, ano... Ale u nás moc dlouho nic nevydrží, jsme mlsouni! :-) P.

      Vymazat
  2. Zajímavé inspirace na příští rok - pokud se urodi. Letošní višně skončily v džemu a třešně v bublanině, džemu (míchala jsem s rybízem), na mrazáku a v kompotu (v zimě je používám taky na bublaninu - do mrazáku se mi vše nevejde). Zvlášť ten chiadezert mne zaujal. Ale sušení taky - to mne vůbec nenapadlo, přitom sušičku máme.
    Hezký víkend
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, přesně jako u nás, většina v džemu a mrazáku...! :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. :-) A ještě jich bude..... :-) Krásný víkend, Leni! P.

      Vymazat
  4. Moc hezky jsi vše zpracovala Pavlí. Dostala jsem pár třešní a protože máme ještě marmeládu z loňska, dala jsem je do mrazáku na koláče :o). Ty sušené vyzkouším až příští rok.
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, také mám nasáčkováno v mrazáku... Sice pomálu, že většina padla na džem, ale na nějaký koláč či bublaninu bude.... :-) P.

      Vymazat