Šťavnatý makovník bez mouky
Máte rádi makovec, nebo chcete-li makovník? Mně dříve moc nechutnal, že je takový suchý a žádný zázrak v máku jsem neviděla... Dnes mám mák moc ráda a tenhle makovec je opravdu šťavnatý a navíc bez mouky a cukru, slazený medem.
Recept
200g mletého máku
200g polotučného tvarohu
300g nastrouhaného jablka
4 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
Předehřejte si troubu na 170 st a namelte si mák. (Nebo můžete samozřejmě koupit mletý.) Oddělte si žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte sníh. Vše ostatní jednoduše smíchejte dohromady a nakonec přimíchejte zlehka bílkový sníh. Těsto vlijte do pekáčku a dejte péct asi na hodinku.
Vyzkoušejte, k nedělní kávě jako dělaný!
Nebo také jen tak na snídani...
♥ ♥ ♥
Makovec vyzerá výborne, robím veľmi podobný, odkedy nemôžem lepok :-)
OdpovědětVymazatU ás ide navrch ešte citrónová poleva...
Určitě vyzkouším, makovec máme rádi.
OdpovědětVymazatPřeji hezké dny.
Liba :)
Skvelý recept, dík!:-)
OdpovědětVymazat