úterý 17. října 2017

Dýňový sirup a dýňové latté

Dýňový sirup a dýňové latté


Tak jsem letos kápla na další laskominku podzimu - dýňové latté! To je dobrota!

  
Povedlo se mi letos vypěstovat na naší zahrádce 7 krásných  hokaido dýniček, tak jsem hned první zpracovala a udělala z ní dýňový  sirup!  
Potřebovat budete jen vodu, cukr, dýňové pyré a koření.  
Určitě nevynechejte skořici, hřebíček a muškátový oříšek. Jinak můžete přidat navíc třeba i vanilku, zázvor, kurkumu... podle chuti...


Postup je velmi jednoduchý. 


Na mírném ohni stačí rozehřát cukr ve vodě, míchat, dokud se úplně nerozpustí... Pak spřidat koření, dýňové  pyré a povařit ještě asi 5 minut na mírném ohni. 

  
Dýňové  pyré můžete použít buď z pečené dýně, nebo uvařené  v páře, to je úplně jedno.
Pak se hrnec odstaví, nechá malinko vychladnout a celé se to propasíruje přes cedník a rovnou plní do lahví. V lednici vydrží třeba měsíc... Ale myslím, že až ochutnáte, tak tam tak dlouho ani nezůstane a budete vařit další várku! :-)


  
Na dýňové latté stačí přidat do kávy 2-3 polévkové lžíce dýňového sirupu podle toho, kdo má jak rád sladké...
Přidat můžete jak do latté, tak třeba i do cappuccina.
♥ ♥ ♥
Doufám, že Vám bude chutnat... Mně tedy chutná moc! :-)



 

2 komentáře:

  1. Pavli, co mě to děláte? :o)). Taková dobrota, jen budu muset kvůli tomu latté asi vážně zajít koupit další Hokaido...
    Mějte sladký a slunečný říjen. H.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé nápady. :-) Já hokaido nemusím kupovat, také mi vyrostla na zahrádce, vyzkouším. Pěkný večer. D.:-)

    OdpovědětVymazat