Špaldový borůvkový koláč
Z dovolené jsme si vezli mísu borůvek a už cestou domů se nám sbíhaly sliny na koláč...
Už v autě jsme se shodli na klasickém koláči s drobenkou... U nás jen v alternativě se špaldovou moukou.
Toto je "lžícový" recept na rychlé lité těsto, kde se nemusí válet placka a těsto se jednoduše jen vylije na vymazaný plech či do formy na koláč... Prostě další nekynutá rychlovka...
NA TĚSTO
10 lžic špaldové mouky
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic třtinového cukru
1 malý jogurt (nebo 15lžic mléka)
8 lžic oleje
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
V míse nejprve vyšlehejte vajíčka do pěny, pak přidejte vše ostatní a vytvořte jednotné těsto, které nalijte do vymazaného pekáčku či mísy. Posypejte hustě borůvkami, těmi nešetřete ať si hezky pochutnáte!
Navrch pak nasypte drobenku...
DROBENKA
2 lžíce másla
5 lžic hrubé mouky
5 lžic třtinového cukru
My tolik nesladíme, kdo máte rád sladší, můžete přidat více cukru...
Jinak můžete místo borůvek jistě použít i jiné ovoce, výborný je tento koláč i s meruňkami, rybízem, višněmi ap.
Já peču v horkovzdušné troubě na 170st asi 35minut.
Dobrou chuť všem!
♥ ♥ ♥
Ještě že mám upečenou bábovku a můžu si zakrojit,když mi děláš chuť takovou parádou.Mám ráda hrnkové recepty + do těsta jogurt,nebo zakysanou smetanu.
OdpovědětVymazatKoláč vypadá moc dobře a borůvky.....jsou prostě borůvky.To je luxus na koláči.
A od tebe nafocené to je ještě větší luxus.
Jééé... Také vždycky vidím něco na obrázku a hned dostanu chuť a běžím něco péct.... :-) Moc děkuji za pochválení, Štěpánko! Přeji Ti krááásný den! Pavla
VymazatVytvořila jsem variantu s černým rybízem, a musím moc poděkovat za skvělý recept. Zařazuji mezi rodinné stříbro a jen více takových dobrot
OdpovědětVymazat