Perníčky plněné marcipánem a máčené v rumu
Dnes jsem upekla ty nejlepší vánoční perníčky ve svém životě! Na recept jsem narazila na Instagramu u Petry Burianové a musím říci, že lepší perníčky jsem ještě nejedla! Proto si sem tento recept musím rozhodně uložit, protože se k němu určitě budu ráda vracet!
Děkuji za něj!
♥ ♥ ♥
Perníčky jsou měkoučké, nadýchané, voňavé, jen se v puse doslova rozplývají! A ta chuť marcipánu a rumu k tomu všemu perníčkovému koření... No nemají chybu!
Recept (na 60ks)
Na těsto:
400g hladké mouky
150g cukru moučky
10g kakaa
1 rovná čajová lžička sody
1 rovná čajová lžička kypřícího prášku do perníku
1 čajová lžička perníkového koření (můžete dát o trochu více)
2 čajové lžičky citronové kůry
2 vajíčka
120g tekutého kvalitního medu
60g másla pokojové teploty
špetka soli
Zpracujte těsto ze všech ingrediencí a nechte ve folii uležet do druhého dne.
Náplň:
250g marcipánu (ten jsem koupila)
Na obalení:
moučkový cukr
rum
Z marcipánu si předem připravte malé kuličky o váze cca 4-5g. Já si vždy udělám úzký váleček, nakrájím ho na stejné dílky a pak dělám kuličky... Stejně tak i s těstem. Z těsta dělejte placičky o váze cca 14g a marcipánové kuličky do nich hezky zabalte a vykoulejte kuličky.
Upečené ještě horké namočte perníčky do rumu, obalte v moučkovém cukru a znovu namočte do rumu. Nahoru můžete přitisknout malou hvězdičku z marcipánu na ozdobu.
Rok co rok jsem perníčky vykrajovala a zdobila, zdobení jsem si různě upravovala, tiskla razítky, nebo do klasických perníčků zapékala mandličky, abych si to zdobení ulehčila...
Letos po vyzkoušení tohoto receptu myslím, že tyto perníčky u nás vždycky zvítězí nad těmi klasickými vykrajovanými!
♥ ♥ ♥
Vypadají nádherně a musí být výborné! Určitě je vyzkouším.
OdpovědětVymazatPřeji pohodové svátky.
Liba❄️
Jsou vážně výborné! myslím, že i o Velikonocích se bude recept znovu hodit! :-) Krásné svátky! Pavla
VymazatTak tento recept si musím vyskúšať :) perníčky vyzerajú famózne :)
OdpovědětVymazatPekné sviatky.