Vyzkoušela jsem "meducínku" na chřipku a nachlazení
Chřipkové období, kolem nás tolik marodů... Tak nějaká ta prevence jistě neuškodí a přírodní cesta je k tomu jistě to NEJ! :-)
Vyzkoušela jsem proto "meducínku" z čerstvého zázvoru, citronů, medu, hřebíčku a skořice.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenoučké plátky.... Pokud máme chemicky neošetřený citron, můžeme dát i s kůrou, já měla koupený, tak jsem raději oloupala. Též nakrájíme na plátky.
Do sklenice navrstvíme plátky citronů a zázvoru... A nakonec přidáme skořici a pár hřebíčků.
Vše zalijeme medem. Pokud máme med hustý, trochu ho rozehřejeme.
Pak sklenici uzavřeme a dáme na 3 dny odležet za okno, nikoliv do lednice. Ze zbytků si můžeme uvařit čaj... :-)
Po třech dnech hezky zcedíme přes sítko, nebo jemný cedníček a "meducínka" je hotová! :-)
Užíváme po lžičkách, nebo přidávíme do čaje (nikoliv horkého).
♥ ♥ ♥
Zbytky jsem opět použila na čajík, chutná opravdu moc dobře a imunitu jistě posílí!
V pondelok kupujem zázvor a muducínku si urobím tiež. :):) Dík za receptík proti chrípke. Zdravím. Dana :):)
OdpovědětVymazatTak tento recept vypadá hodně dobře! Bohužel jsem jej nevyzkoušela, protože mám alergii na med. Ale inspirovala jsem se, a nakoupila zázvor, citrony a vařila celý týden denně čaj. Sladila jsem jej domácím bezovým sirupem a byl taky dobrý. Chřipku nikdo u nás doma nedostal, takže něco na tom bude. Děkuji za inspiraci.
OdpovědětVymazatHello , can you do the option TRANSLATE your blog ? I would like to read jour blog , but I dont understand. Im from Poland :) Many kisses and see you later :)
OdpovědětVymazatPavli, hned zítra běžím pro zázvor ..... tvá "medicínka" totiž vypadá úžasně zdravě .... pa, pa Marki
OdpovědětVymazatTaké takovou "meducínku" dělám, ale nedávala jsem hřebíček a skořici, díky za tip, vyzkouším i takto. Je to vždy pěkná vzpruha a bacily ať šupajdí pryč... Ála
OdpovědětVymazat