pátek 8. června 2018

Rebarborový džem se zázvorem a mátou

Rebarborový džem se zázvorem a mátou


Další, co miluji jsou domácí džemy, ale popravdě z úrody naší zahrady stihneme sníst všechno tak nějak průběžně, tak mi toho k zavařování moc nezbývá... 



Vyzkoušela jsem tedy džem z rebarbory, přidala mátu se zázvorem a mohu jen doporučit! 


Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky, zalijte vodou, aby byla ponořená a povařte, dokud rebarbora nezměkne a voda nezhoustne... Asi 5-10 minut... 




Pak přidejte cukr, rum, šťávu z citrónu a také nastrouhanou citrónovou kůru, nasekanou mátu a nastrouhaný zázvor.
Míchejte do zhoustnutí, pak naplňte do sklenic a navrch lehce zalijte rumem.


Pokud mi ještě zbude rebarbora a budeme mít navíc nááááhodou také nějaké jahody, ráda bych zavařila ještě rebarborovo - jahodový džem. :-)

 ♥ ♥ ♥







6 komentářů:

  1. Tak to si uložím na příští rok, letos mám zasazenou novou rebarboru, takže žádná sklizeň se nekonala. Já nyní marmeláduji s jahodami. Vlastní jsou bída, je hrozné sucho, ale manžel (abych se asi nenudila) koupil jahody ve špáncích - teda ohromně veliké, dozrálé, chuťově úžasné. A dnes jsem upekla dle tvého receptu Pavlí koláč - jahodovo rebarborový, ale bez té rebarbory :o).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácí jahodový džem patří mezi mé favority, Álo! Já teď dělala ještě meruňkový, koupili jsme meruňky od takového dědečka při cestě z výletu... Měj se též moc hezky! Pavla

      Vymazat
  2. Tak to je lákavý recept. Ukládám si ho.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. dělám už léta a jako první ze špajzu zmizí. Teď jsem četla recept, kdy se do hotového přimíchává hořká čokoláda..... krásné dny z Jizerek přeje Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm... To zní dobře s tou čokoládou, Olinko... :-)) Děkuji a také přeji krásné letní dny! Pavla

      Vymazat