Rebarborový džem se zázvorem a mátou
Další, co miluji jsou domácí džemy, ale popravdě z úrody naší zahrady stihneme sníst všechno tak nějak průběžně, tak mi toho k zavařování moc nezbývá...
Vyzkoušela jsem tedy džem z rebarbory, přidala mátu se zázvorem a mohu jen doporučit!
Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky, zalijte vodou, aby byla ponořená a povařte, dokud rebarbora nezměkne a voda nezhoustne... Asi 5-10 minut...
Pak přidejte cukr, rum, šťávu z citrónu a také nastrouhanou citrónovou kůru, nasekanou mátu a nastrouhaný zázvor.
Míchejte do zhoustnutí, pak naplňte do sklenic a navrch lehce zalijte rumem.
Pokud mi ještě zbude rebarbora a budeme mít navíc nááááhodou také nějaké jahody, ráda bych zavařila ještě rebarborovo - jahodový džem. :-)
♥ ♥ ♥
Tak to si uložím na příští rok, letos mám zasazenou novou rebarboru, takže žádná sklizeň se nekonala. Já nyní marmeláduji s jahodami. Vlastní jsou bída, je hrozné sucho, ale manžel (abych se asi nenudila) koupil jahody ve špáncích - teda ohromně veliké, dozrálé, chuťově úžasné. A dnes jsem upekla dle tvého receptu Pavlí koláč - jahodovo rebarborový, ale bez té rebarbory :o).
OdpovědětVymazatMěj se hezky.
Ála
Domácí jahodový džem patří mezi mé favority, Álo! Já teď dělala ještě meruňkový, koupili jsme meruňky od takového dědečka při cestě z výletu... Měj se též moc hezky! Pavla
VymazatTak to je lákavý recept. Ukládám si ho.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Tak ať chutná, Hani! :-) Hezký den! P.
Vymazatdělám už léta a jako první ze špajzu zmizí. Teď jsem četla recept, kdy se do hotového přimíchává hořká čokoláda..... krásné dny z Jizerek přeje Olina
OdpovědětVymazatHm... To zní dobře s tou čokoládou, Olinko... :-)) Děkuji a také přeji krásné letní dny! Pavla
Vymazat