úterý 26. června 2018

Rybízové sušené placky

Rybízové sušené placky


Už jste někdy zkoušeli sušené ovocné placky? Je to velká dobrota!
Takové zdravé mlsání, využít můžete v podstatě jakékoliv ovoce...


Třeba z rybízu  jsou ty placky výtečné! Prostě ta kyselost jim svědčí! :-)



Příprava je naprosto jednoduchá! Stačí jen rybíz umixovat, nebo pořádně rozmačkat... Můžete i protlačit přes sítko a zbavit se tak zrníček, ale mně právě tam ta drobná zrníčka i chutnají...
Přidat můžete třeba i pár malin jako já, nebo i jiné ovoce dle chuti... Případně můžete dosladit medem nebo nějakým sirupem.
Pak rovnoměrně rozprostřete na pečící  papír ve vrstvě silné asi 3mm a dejte sušit do sušičky, nebo pečící trouby, ale jen tak na 50stupňů. Trvá to dlouho... Hotové placky poznáte tak, že přestanou lepit na dotek a půjdou hezky sloupnout z papíru.
Pak už je můžete buď jen jednoduše nakrájet, nebo třeba smotat do ruliček... 



Aby Vám ruličky hezky držely, můžete povrch placky potřít před smotáním ještě sirupem. Já jsem chtěla zachovat jejich kyselost, tak jsem si pomohla zafixováním ruliček párátky, než vychladnou...
Skladujte v uzavíratelné nádobě... :-)
Dobrou chuť! 
♥ ♥ ♥




13 komentářů:

  1. Děkuji za inspiraci. Jak dlouho to asi trva v klasicke horkovzdusne troube na tech 50st? Dokazete to odhadnout? Velmi děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, omlouvám se za pozdrženou odpověď, mně nějak nechodilo upozorňování na komentáře, tak teď všechno doháním... nevímm, za už to nebude pozdě... Ale to sušení v troubě je na dlouho, třeba tak 10hodin... Hezký den! Pavla

      Vymazat
    2. Pavli, moc dekuji pozde neni. Rybiz jsem teprve vcera u babicky natrhala, ale 10 hodin je teda pro mne zdesenim a nevim jestli ho nakonec nenahazim do bublaniny :-). Krásný den.

      Vymazat
  2. Pavli super nápad! Dozrává další rybíz a angrešt, tak bych mohla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrota, Blani, viď? Také se Vám křiví pusa u toho, nebo jsi dosladila?

      Vymazat
  3. Pavlo,
    teda sušené placky jsme viděla jen v obchodě, ale že jdou udělat i doma , to by mě nenapadlo!
    Rybízu se nám také urodilo, tak že bych zkusila ?
    Jen nevím, jak bych ten pečící papír rozprostřela do sušičky na ovoce , :-o
    Nápad je to výborný a ještě vypadají efektivně !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, mně nějak nechodilo upozorňování na komentáře, tak proto píši se zpožděním... Já tam ten papír prostě vystříhala... Hezký víkend! Pavla

      Vymazat
  4. Pavlo, skvělý nápad. Díky moc za inspiraci. Vyzkouším :-) Krásný den A.

    OdpovědětVymazat
  5. No páni, to je úžasné, rybíz u nás zrovna další dozrává, angrešt také, vyzkouším :o). Díky Pavlo.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak chutná, Álo? Křiví se Vám pusinky, nebo jsi dosladila? :-) Pavla

      Vymazat
  6. Zajímavý nápad. Uvidím, jestli to nevyzkouším příští týden na chalupě...
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat