Rebarborovo- jahodový crumble
Znáte "Crumble"? Je to v podstatě jen zapečené ovoce s drobenkou. Tahle dobrota pochází z Anglie a určitě si na ní pochutnáte.
Můžete použít jakékoliv ovoce... Já jsem zvolila opět rebarboru a jahody, které právě sklízím z naší zahrady. Jak říká Máťa, zapečená "barbora" s jahodama. :-)
Klasickou mouku ve žmolence jsem nahradila ovesnými vločkami a trochou špaldové mouky, bílý cukr jsem vyměnila za třtinový... Jinak v podstatě můžete použít klasickou žmolenku, či drobenku... Cukr lze také nahradit medem a mouku mletými vlašskými oříšky. Zkoušela jsem a s oříšky je to ještě větší dobrota!!!
Předehřejte si troubu na 200 stupňů, oloupejte rebarboru a nakrájejte spolu s jahodami na malé kousky. V zapékací misce promíchejte s troškou cukru a připravte si žmolenku z vloček, mouky, másla a cukru. Posypte nakrájené ovoce a dejte zapéct na 25-30minut.
Lépe podávat ještě teplé, chutná výborně a krásně voní... Ale i na studeném si jistě pochutnáte. Můžete podávat samotné, nebo s bílým jogurtem, či kysanou smetanou.
♥ ♥ ♥
Sliny se mi sbíhají... Mám moc ráda rebarboru i jahody. A z rebarbory už jsem strašně dlouho nic neměla - manžel ji nemá rád a sama pro sebe péct nechci...
OdpovědětVymazatStáňa (http://werka13.blog.cz)
Stáni, tak určitě najdete spoustu společných dobrot! :-))) Pavla
Vymazat