Dýňový chlebíček
Další z podzimních dýňových receptů, který mohu doporučit, je tenhle dýňový chlebík...
Je to opět taková zdravější verze, místo cukru je slazený banánem.
Recept:
1/2kg dýně
1 banán
2 vejce
1 lžíce arašídového másla
1 lžička skořice
250g špaldové mouky
1 prášek do pečiva
50g vlašských ořechů
50g sušených brusinek
50g hořké vysokoprocentní čokolády (nemusí být)
Předem si aktivujte ořechy (namočit do vody) a také namočte brusinky, lépe do teplejší vody... a nechte stát.
Dýni (používám nejčastěji hokaido, ale můžete udělat třeba i z máslové dýně) si vydlabejte, pokrájejte na kousky, uvařte do měkka a rozmačkejte vidličkou na pyré. Nechte vychladnout, pak k tomu rozmačkejte rovnou i banán, nebo použijte mixér... Přidejte lžíci arašídového másla, dvě vajíčka, lžičku skořice a umixujte na kaši.
Pak si vedle v míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva, nebo místo špaldovky můžete použít třeba i rozmixované ovesné vločky. Vmíchejte sypkou směs do umixované kaše, přidejte zcezené ořechy a brusinky. Kdo chcete, můžete přidat ještě nalámané kousky čokolády, ale můžete vynechat, pokud si více hlídáte linii... :-)
Pečte v chlebíčkové formě vystlané pečícím papírem cca 30-40minut na 180 st podle velikosti formy, raději vyzkoušejte špejlí.
Já mám dvě maličké formy, tak jsem je obě naplnila z jedné várky.
Chlebík je výborný, vláčný... Komu bude málo sladký a nehlídá se tolik, mohu doporučit natřít marmeládou... S takovou domácí meruňkovou chutná výtečně!
Dobrou chuť a pohodové podzimní dny všem!
♥ ♥ ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat