neděle 3. listopadu 2019

Dýňový chlebík

Dýňový chlebíček


Další z podzimních dýňových receptů, který mohu doporučit, je tenhle dýňový chlebík...
Je to opět taková zdravější verze, místo cukru je slazený banánem.



Recept:
1/2kg dýně 
1 banán
2 vejce
1 lžíce arašídového másla 
1 lžička skořice
250g špaldové mouky 
1 prášek do pečiva
50g vlašských ořechů
50g sušených brusinek
50g hořké vysokoprocentní čokolády (nemusí být)


Předem si aktivujte ořechy (namočit do vody) a také namočte brusinky, lépe do teplejší  vody... a nechte stát.
Dýni (používám nejčastěji hokaido, ale můžete udělat třeba i z máslové dýně) si vydlabejte, pokrájejte na kousky, uvařte do  měkka a rozmačkejte vidličkou na pyré. Nechte vychladnout, pak k tomu rozmačkejte rovnou i banán, nebo použijte mixér... Přidejte lžíci arašídového másla, dvě vajíčka, lžičku skořice a umixujte na kaši. 
Pak si vedle v míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do  pečiva, nebo místo špaldovky můžete použít třeba i rozmixované ovesné vločky. Vmíchejte sypkou směs do umixované kaše, přidejte zcezené ořechy a brusinky. Kdo chcete, můžete přidat ještě nalámané kousky čokolády, ale můžete vynechat, pokud si více hlídáte linii... :-)
Pečte v chlebíčkové  formě vystlané pečícím papírem cca 30-40minut na 180 st podle velikosti formy, raději vyzkoušejte špejlí.
Já mám dvě maličké formy, tak jsem je obě naplnila z jedné várky.


Chlebík je výborný, vláčný... Komu bude málo sladký a nehlídá se tolik, mohu doporučit natřít marmeládou... S takovou domácí  meruňkovou chutná výtečně! 



Dobrou chuť a pohodové podzimní dny všem! 
♥ ♥ ♥







Žádné komentáře:

Okomentovat