Zapečené houby s bramborami a slaninou
Na téhle dobrotě jsme si dnes pochutnali...
Opravdu lahoda, tak pokud se chystáte třeba na houby o víkendu, tenhle recept stojí určitě za vyzkoušení!
Navíc je to zase velmi rychlé a opravdu výborné!
Budete potřebovat:
asi 200g malých hub (my měli hnědé hříbky)
500g brambor
250g slaniny
200ml smetany
2 stroužky česneku
kmín
sůl
pepř
čerstvý tymián
Malé houbičky si očistěte a překrojte na půlky i s nožkou...
Na pánvi osmahněte na kousky pokrájenou slaninu, tu pak dejte na dno pekáčku, na ni rozložte oloupané malé brambůrky spolu s pokrájenými houbami. Potřete rozmačkaným česnekem, posypte kmínem, pepřem a osolte. Navrch posypte pokrájený čerstvý tymián a zalijte smetanou.
Dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 30 minut v zakrytém pekáčku. Kdo zapékáte v hlubší keramické míse jako já, tak přikryjte alobalem.
Po půl hodině sejměte víko, nebo alobal a nechte péct ještě odkryté na 200 stupňů, než se smetana vpije do brambor, trvá to asi 20 minut.
S tímhle receptem jsem dnes doma opravdu zabodovala... Můj chlap se jen olizoval, dvakrát si přidal a pekáček byl prázdný "natotata"!
Komentoval to navíc slovy, že takhle by si nepochutnal ani v nejlepší restauraci!
♥ ♥ ♥
Určitě to dobrota je, voní to až sem k nám :-).
OdpovědětVymazatHezký víkend!
Hanka
Dobrota naprostá! :-) Z dovolené jsme si dovezli houby, tak zítra si tuhle dobrotu zopakujeme! :-) Krásný víkend! Pavla
VymazatPavlí, já to takhle taky dělám, ale ještě ke slanině osmažím cibulku a na vrch rozmarýn.Hezké dny.Martina
OdpovědětVymazatA že je to ale dobrota dobrááááá, že? :-) My si právě dovezli z dovolené čerstvé houby, tak si to zítra rádi zopakujeme! :-) Krásný víkend! Pavla
VymazatPavli, je to mňamka!!! Včera jsem Váš recept vyzkoušela a pekáček byl prázdný natošup ��Zítra půjdeme znovu na houby a bude repete.Děkuji za nápad a hezkou neděli.Radka
OdpovědětVymazatMoc mne těší, že Vám chutnalo! Také jsme si už dali další kolo z nových houbiček! :-)
VymazatTak zrovna chystám do pekáčku, houby stále rostou, již máme nasušeno asi na dva roky. Houby se nám zatím nikdy nepřejedly...
OdpovědětVymazatDíky Pavlí za recept.
Ála
Álo, je to dobrota, viď? My už měli třikrát a těšíme se zas! :-) Snad se nám na houby ještě také poštěstí! Dobrou chuť! P.
Vymazat