Levandulový cukr
Úroda levandule je letos opravdu hojná, a tak zpracovávám... a zpracovávám... A došlo i na levandulový cukr :-)
K výrobě levandulového cukru lze použít jak čerstvé květy levandule, tak i sušené.
V poměru na dva hrnky cukru (cca25ml) použijeme buď 3 polévkévé lžíce čerstvých květů, nebo 1-2polévkové lžíce sušených květů.
Květy levandule můžeme buď jemně rozdrtit, nebo také umixovat v mixéru rovnou s cukrem. Zkusila jsem obě varianty...
Namícháme s cukrem a uzavřeme do sklenice, kterou dáme na suché místo. Po týdnu máme krásně provoněný levandulový cukr! :-)
Lze použít jak bílý, tak hnědý cukr...
Levandulový cukr se pak skvěle hodí na pečení, do cukroví, nebo třeba do ovocných salátů nebo
smetanových krémů či dezertů.
Zdravím :) tak to mě opravdu nenapadlo a levanduli mám hrozně ráda. Jenom by mě zajímalo jakou to má chuť? Dá se k něčemu přirovnat? :)
OdpovědětVymazatZdravím :) tak to mě opravdu nenapadlo a levanduli mám hrozně ráda. Jenom by mě zajímalo jakou to má chuť? Dá se k něčemu přirovnat? :)
OdpovědětVymazat