sobota 26. října 2024

Muchomůrky z toaletního papíru

 Muchomůrky z toaletního papíru


Moc mě potěšil Váš zájem o mé muchomůrky, kde jste hádali, z čeho jsou... Mnozí jste i uhodli, že z papíru... Ano, z toaletního papíru :-)



 

 A jak jsem Vám slíbila, nafotila jsem Vám postup, jak na ně. Je to jednodušší, než se možná zdá...





Vezměte si něco kulatého jako formu na klobouček houbičky, nebo stačí něco půlkulatého, lépe se Vám to bude dělat, nebude se kutálet...  Může to být třeba malý cedníček, naběračka ap. Na ni přikládejte jednotlivé útržky toaletního papíru (nebo nějakého ubrousku) a každý vždy postříkejte vodou z rozprašovače. Takto jich navrstvěte na sebe 8-10 kusů (použila jsem 3-vrstvý toaletní papír). Lepidlo není potřeba... Pak můžete přebytečnou vodu nasát přiložením a přimáčknutím froté ručníku a sejmout mokrý papírový klobouček z formy. Přebytečné kraje papírů kolem hrany kloboučku zahněte po obvodu dospodu a dejte uschnout.



 

Než kloboučky uschnou, nachystejte si nějaké klacíky na nožky houbiček a natřete je na bílo.
Uschlé kloboučky ztvrdnou a můžete je snadno nabarvit.  

 

 

Připravte si asi 5-6 útržků toaletního papíru, navrstvěte na sebe a ve středu udělejte díru, kterou vrstvy navléknete na klacík. Odměřte si hloubku kloboučku, tam navlečené papíry lehce zakruťte kolem klacíku a můžete přilepit u nožky trochou lepidla. Pak si naneste lepidlo po obvodu kloboučku zespodu a z vrchu nasaďte na klacík a přitiskněte zespodu navrstvené navlečené útržky papíru. Po zaschnutí kolem dokola kloboučku odstříhejte přečuhující kraje papíru.



Pak už stačí  jen dolepit z kousku utrženého proužku papíru sukénku muchomůrky kolem nožky a je hotovo! 



 

 Hotové muchomůrky jsem napíchala do aranžovací hmoty a obložila mechem. Doplnit můžete třeba jehličnatou větvičkou nebo  i dalšími  plody podzimu a krásné aranžmá v podzimním duchu máte hotové! 

♥ ♥ ♥


Žádné komentáře:

Okomentovat