Masarykovo cukroví
Už máte napečeno na Vánoce, nebo stále ještě váháte, zda neupéct nějaký ten druh cukroví navíc?
Pokud ano, mám tu jeden skvělý recept, na který mne přivedla kamarádka Týna.
Recept je velmi rychlý a opravdu je cukrovíčko moooc dobré! :-)
Ořechy se jen musí předem na dvě hodiny namočit do
vody. Pak se osuší, nasekají, ovšem ne moc nadrobno!
Vše ostatní se pak "shňácá" dohromady, přidají se ořechy a z těsta se vytvarují dva válečky o průměru cca 5cm. Zabalí se do potravinářské fólie a dají se ztuhnout do lednice.
Pak už stačí jen nakrájet na tenká kolečka a upéct v předehřáté troubě na 150 stupňů do růžova.
Ještě horké se obalí ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Já jsem použila po domácku vyrobený vanilkový cukr s rozmixovaným vanilkovým luskem! :-)
Recept jsem neznala, ale učitě ho od letoška zařazuji do svého repertoáru vánočního pečení!
Cukroví všem tolik chunalo, že se nám první várka nestačila ani rozležet a plechovka byla rázem prázdná...
Takže jsem pak s malou pomocnicí napekla raději ještě dvě další várky... a budu doufat, že nám z nich do Vánoc něco zbyde! :-)
♥ ♥ ♥
Masarykovo peču už spoustu let, recept jsem dostala kdysi v práci :-) Akorát, že ho peču kakaové :-), ale kamarádka dělá taky světlé :-) Hezký večer :-)
OdpovědětVymazatPavlínko ,také ho mám ráda,já peču jedno světlé a druhou půlku kakaové,,,máš krásné srdíčka!Dája
OdpovědětVymazat