sobota 17. prosince 2016

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví


Už máte napečeno na Vánoce, nebo stále ještě váháte, zda neupéct nějaký ten druh cukroví navíc?
Pokud ano, mám tu jeden skvělý recept, na který mne přivedla kamarádka Týna.


Recept je velmi rychlý a opravdu  je cukrovíčko moooc dobré! :-)



Ořechy se jen musí předem na dvě hodiny namočit do  
vody. Pak se osuší, nasekají, ovšem ne moc nadrobno!
 Vše ostatní se pak "shňácá" dohromady, přidají se ořechy a z těsta se vytvarují dva válečky o průměru cca 5cm. Zabalí se do  potravinářské fólie a dají se ztuhnout do lednice.
Pak už stačí jen nakrájet na tenká kolečka a upéct v předehřáté troubě na 150 stupňů do růžova.
Ještě horké se obalí ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Já jsem použila po domácku vyrobený vanilkový cukr s rozmixovaným vanilkovým luskem! :-) 


Recept jsem neznala, ale učitě ho od letoška zařazuji do  svého repertoáru  vánočního pečení!


Cukroví všem tolik chunalo, že se nám první várka nestačila ani rozležet a plechovka byla rázem prázdná... 
Takže jsem pak s malou pomocnicí napekla raději ještě dvě další  várky...  a budu  doufat, že nám z nich do Vánoc něco zbyde! :-)

♥ ♥ ♥
 
 

 

 





 

 

2 komentáře:

  1. Masarykovo peču už spoustu let, recept jsem dostala kdysi v práci :-) Akorát, že ho peču kakaové :-), ale kamarádka dělá taky světlé :-) Hezký večer :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pavlínko ,také ho mám ráda,já peču jedno světlé a druhou půlku kakaové,,,máš krásné srdíčka!Dája

    OdpovědětVymazat