Letošní bezinkový sirup
Bezinkový sirup a vůbec vůni bezinek, když kvetou, opravdu miluji! :-)
Letos jsem udělala opět několik várek do zásoby...
Takže jsem se vydala na krásnou procházku spojenou se sběrem bezových voňavých květů... Ty jsem pak nechala asi hodinku odležet, aby z nich mohl uletět či odlézt případný hmyz... Já květy neoplachuji, abych zachovala co nejvíce pylu, který právě sirupu předá své léčivé poselství.
V receptu píši 20ks květů, ale dala jsem i o něco více... K bezinkovým květům jsem nakrájela na kolečka citrony...
Dělala jsem dvě várky najednou... a měla jsem jen 3 bio citrony - domácí :-), které se nemusí loupat... Tak do druhé várky jsem prostě oloupala normální koupené. Důležíté je zbavit citrony pecek, kvůli hořkosti.
Přidala jsem kyselinu citronovou a vše přelila vodou, kterou jsem předem svařila a nechala vychladnout...
Takto jsem nechala louhovat do druhého dne, minimálně 24hodin.
Druhý den jsme vše přecedila přes plátýnko, pečlivě vymačkala, přidala cukr a zahřívala, dokud se cukr nerozpustil. Takto jsem za horka plnila do předem vypařených lahví. :-)
Máme zásobu několika lahví, tak jsem zvědavá, jak dlouho nám vydží, protože šťáva z bezinkového sirupu všem moc chutná! :-)
♥♥♥
tak podla mna tam davate hodne kyseliny citronove ja davam 40g a je to akurat kysle
OdpovědětVymazatA vydrží Vám sirup pak bez lednice?
Vymazat