pondělí 17. dubna 2017

Vajíčka barvená cibulovými slupkami

Letošní velikonoční vajíčka 


I letos jsem barvila vajíčka opět v cibulových slupkách... Mám prostě tuto přírodní metodu ráda, a tak se k ní vracím rok co rok... :-)


Výhodou je, že nemusím shánět vyloženě bílá vajíčka, ale krásná bavička chytne i na ta hnědá... Cibulové slupky si šetřím již dopředu, aby jich bylo dooost a pak jen vodu přisolím (to aby vajíčka nepraskala) a rovnou je v té vodě se slupkami uvařím na tvrdo.


Aby byla vajíčka veselejší a líbila se také malým koledníkům, tak je pak vždy ještě dozdobím jednoduše bílým fixem...



Metoda je to  jednoduchá, pro mne i velmi snadná a rychlá, což já beru jako velkou výhodu, že zbyde více času třeba na pečení, nebo na velikonoční procházku venku! :-)

♥ ♥ ♥



 

 


 

10 komentářů:

  1. Již několik let barvím vejce stejně - v cibulových slupkách. Letos jsem slupky namíchala ze žluté a červené cibule (z té jich bylo hodně) a vejce byla krásně vínová. Namalovat je bílým fixem je super nápad.
    Hezké dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Nadherna vajicka takze pristi rok budou takova jako ta tvoje jen doufam ze na to nezapomenu 😉 hezky den Radana

    OdpovědětVymazat
  3. Krásně malovaná vajíčka, mají nádhernou vínovou barvičku. Také barvím léta v cibulových slupkách, ale žlutých a vajíčka jsou nahnědlá.
    Příjemné dny.

    OdpovědětVymazat
  4. Ač je to metoda ,,jednoduchá", tak s malovaným zdobením je to moc hezké. Příští rok se budu opičit.
    Hezký večer velikonočního pondělí.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak příští rok to vyzkouším podle Vás. Líbí se mi strááášně moc.
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezká vajíčka Pavlí...Taky to vyzkouším....:-) Já letos zapomněla na ocet..tak je ta barva taková nějaká podivná...:-)))) Pěkný večer S:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná vajíčka, která jsem tu obdivovala už loni a opět jsem se na ně nedostal. Příští rok už je opravdu vyzkouším :-).
    Krásné jaro, Kája.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj PAvli, nádherná vajíčka. Také mám ráda přírodno a přesně jak píšeš, zrovna jsem je při barvení uvařila. Jen bílý fix jsem ještě nekoupila, my s dcerkami před vařením balily vajíčka do gázy s lístečky:-)
    Požehnaný velikonoční čas.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Pavli, máš krásná vajíčka. :-) Lihový fix by mě nenapadl. Vždy zapomenu slupky střádat... Tak snad příští rok. ;-)
    Pěkné jarní dny. D. :-)

    OdpovědětVymazat