Dýně plněná mletým masem
Já si stále ještě užívám dýní v receptech jak sladkých, tak slaných pořád dokola...
Nebo snad už lezou dýně někomu z Vás i ušima? :-)
Už jsem zpracovala jedny z posledních dýní ze zahrady, tyto menší hokaida se na recept těch plněných obzvláště hodí.
A tuto krásnou špagetovou dýni vypěstovala má teta a podarovala mne... ♥
Dýním je třeba odkrojit "čepičku" a hezky vydlabat. Pak jsem je předpekla vymazané olivovým olejem v troubě na 200 stupňů trochu do změknutí. Zatím jsem si orestovala na cibulce a česneku mleté maso, do kterého jsem přimíchala nasekané čerstvé bylinky ze zahrady (oregano, tymián, petrželku), pár rajčátek a na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Směs jsem osolila a naplnila jí do předpečených dýní.
Navrch jsem ještě přidala trochu sýra grana padano a dopekla v předehřáté troubě.
Pro mne je tento oběd opravdu sváteční dobrotou!
♥ ♥ ♥
Podobně dělám plněnou cuketu. S dýní jsem to ještě nezkoušela - zajímavá inspirace.
OdpovědětVymazatAno, i cuketou to jde... :-) Mně to chutná více s dýní.
VymazatVypadá to (a jistě i chutná) báječně :-)
OdpovědětVymazatDěkuji! :-) Mně to chutná moooc!
VymazatJsem po obědě a teď se mi sbíhají sliny. Taková dobrota.
OdpovědětVymazatDěkuji za inspiraci.
Mimochodem, obaly jsou nádherné.
Lenka B.
Děkuji za pochválení, Leni! :-)
Vymazat