středa 7. listopadu 2018

Dýně plněná mletým masem

Dýně plněná mletým masem


Já si stále ještě užívám dýní v receptech jak sladkých, tak slaných pořád dokola... 
Nebo snad už lezou dýně někomu z Vás i ušima? :-)


Už jsem zpracovala jedny z posledních dýní ze zahrady, tyto  menší hokaida se na recept těch plněných obzvláště hodí.


A tuto krásnou špagetovou dýni vypěstovala má teta a podarovala mne... ♥



Dýním je třeba odkrojit "čepičku" a hezky vydlabat. Pak jsem je předpekla vymazané olivovým olejem v troubě na 200 stupňů trochu do změknutí. Zatím jsem si orestovala na cibulce a česneku mleté maso, do kterého jsem přimíchala nasekané čerstvé bylinky ze zahrady (oregano, tymián, petrželku), pár rajčátek a na kostičky nakrájený tvrdý sýr. Směs jsem osolila a naplnila jí do předpečených dýní.
Navrch jsem ještě přidala trochu sýra grana padano a dopekla v předehřáté troubě. 


 Pro mne je tento oběd opravdu sváteční dobrotou! 
♥ ♥ ♥






6 komentářů:

  1. Podobně dělám plněnou cuketu. S dýní jsem to ještě nezkoušela - zajímavá inspirace.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, i cuketou to jde... :-) Mně to chutná více s dýní.

      Vymazat
  2. Vypadá to (a jistě i chutná) báječně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem po obědě a teď se mi sbíhají sliny. Taková dobrota.
    Děkuji za inspiraci.
    Mimochodem, obaly jsou nádherné.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat