Popraskané čokoládové sušenky
O rozpraskaných čokosušenkách jsem slyšela samou chválu, tak mi to nedalo je také vyzkoušet...
Musím říct, že jsou jedním slovem výtečné!
Recept je oparvdu jednoduchý, z daného množství jsem upekla 55ks sušenek.
Na přípravu je jen nutné předem naložit brusinky nebo rozinky
do rumu, aby se nasákly.
Ve dvojitém hrnci, nebo menším zavěšeném vě větším s horkou vodou, se rozpustí čokoláda s máslem.
Vejce se vyšlehají s cukrem do husté pěny, mouka se smíchá se sodou a solí. Do rozpuštěné čokolády se zamíchají rozinky s rumem a ta se potom pomalu vlévá do vyšlehaných vajec s cukrem a stále se míchá. Lepší je určitě robot, který já bohužel nemám, takže jsem míchala jen metličkou. Nakonec se stejným způsobem přidá mouka. Celé těsto je takové řidší, ale nelekejte se toho... Dejte ho na dvě hodinky do lednice ztuhnout.
Když těsto hezky ztuhne, připravte si dvě misky s cukrem, jednu s krystalovým, druhou s moučkou. Z těsta pak tvarujte asi 3cm velké kuličky, které obalte nejdřív v krystalovém, po té v moučkovém cukru. Jednotlivé kuličky pokládejte na pečící papír na plech dále od sebe, protože se pečením roztečou, tak aby se Vám neslepily jednotlivé sušenky do sebe.
V troubě, předehřáté na 160 stupňů, pečte asi 10-12minut.
Sušenky jsou na povrchu upečené, uvnitř však nadýchané a vláčné!
Prostě výýýborné!!! Určitě stojí za vyzkoušení!!!
♥ ♥ ♥
Zdravím,
OdpovědětVymazatděkuji za recept, vypadají báječně, vyzkouším. Krásný den. Eva
Moc krásné fotečky. Upeču na Vánoce.
OdpovědětVymazatUž se na ně chystám. A nejen na sušenky. Vyzkouším i jablka v županu a pečené hrušky. Máte moc hezký blog. Ráda tady brouzdám.Silvie
OdpovědětVymazat