neděle 25. října 2015

Popraskané čokoládové sušenky

Popraskané čokoládové  sušenky


O rozpraskaných čokosušenkách  jsem slyšela samou chválu, tak mi to  nedalo je také vyzkoušet...  
Musím říct, že jsou jedním slovem výtečné! 

Recept je oparvdu  jednoduchý, z daného množství jsem upekla 55ks sušenek.


Na přípravu je jen nutné předem naložit brusinky nebo rozinky 
do rumu, aby se nasákly.
 Ve dvojitém hrnci, nebo menším zavěšeném vě větším s horkou vodou, se rozpustí čokoláda s máslem. 
Vejce se vyšlehají s cukrem do husté pěny, mouka se smíchá se sodou a solí. Do rozpuštěné čokolády se zamíchají rozinky s rumem a ta se potom pomalu vlévá do vyšlehaných  vajec s cukrem a stále se míchá. Lepší  je určitě robot, který já bohužel nemám, takže jsem míchala jen metličkou. Nakonec se stejným způsobem přidá mouka. Celé těsto  je takové řidší, ale nelekejte se toho... Dejte ho na dvě hodinky do lednice ztuhnout. 


Když těsto hezky ztuhne, připravte si dvě misky s cukrem, jednu s krystalovým, druhou s moučkou. Z těsta pak tvarujte asi 3cm velké kuličky, které obalte nejdřív v krystalovém, po té v moučkovém cukru. Jednotlivé kuličky pokládejte na pečící papír na plech dále od sebe, protože se pečením roztečou, tak aby se Vám neslepily jednotlivé  sušenky do sebe.


 V troubě, předehřáté na 160 stupňů, pečte asi 10-12minut. 



Sušenky jsou na povrchu upečené, uvnitř však nadýchané a vláčné! 
Prostě výýýborné!!! Určitě stojí za vyzkoušení!!!  

♥ ♥ ♥ 





 

3 komentáře:

  1. Zdravím,
    děkuji za recept, vypadají báječně, vyzkouším. Krásný den. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásné fotečky. Upeču na Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  3. Už se na ně chystám. A nejen na sušenky. Vyzkouším i jablka v županu a pečené hrušky. Máte moc hezký blog. Ráda tady brouzdám.Silvie

    OdpovědětVymazat