pátek 4. listopadu 2016

Dýňový koláč

Dýňový  koláč


Tak jak jsem letos propadla dýním hokaido... Zkouším různé recepty... A došlo i na zpracování na sladko.   


 Narazila jsem někde na netu na tento dýňový koláč, doma mu říkáme dýňový dort, je to taková obdoba mrkvového dortu...
A protože chtěl Máťa nějakou "halloweenskou" dobrotu, padla volba právě na tento dort z dýně. 
Recept je velmi jednoduchý a dort je rychle hotový, což já vždy uvítám, pokud mohu ušetřit čas! :-)


Všechny sypké ingredience smíchejte v jedné misce a všechny mokré ingredience (vejce, mléko, olej) smíchejte v druhé misce... Pak vše smíchejte v řídké těsto, do kterého přidejte nastrouhanou dýni na hrubém struhadle (hokaido nemusíte loupat!) a nasekané ořechy. Nalijte do vymazané koláčové  formy vysypané hrubou moukou a pečte 35min. na 180 stupňů. 


Zbylou dýni já si povařím a rozmixuji na pyré, které  lze později použít do  dalších  receptů... tedy pokud ho odolám nesníst samotné... :-) Trochu si však odeberu na ozdobení...
 
  
 Připravte si krém, který utřete do pěny z másla, sýru a cukru. Ten pak natřete na vychladlý koláč. Můžete dozdobit třeba dýňovým pyré, či  něčím posypat dle svého uvážení. 
Já na něj nakreslila pomocí pyré pavučinu a z Mozartovy koule a slunečnicových  semínek v čokoládě  vytvořila pavouka. 


Máťa byl nadšený, jen co dort uviděl... A i když se nejprve snažil tvrdit, že tedy jako dýně nejí... , tak se mu pak dělaly boule za ušima, jen co  ho ochutal! :-)


Chutná nám opravdu všem, tak jsme si  ho pro velký úspěch  udělali dnes znovu... Jen už tedy bez pavouka... čokoládové  koule došly!  :-)

♥ ♥ ♥





1 komentář:

  1. Tak ten je tedy skvělý.Ta pavučina z pyré nemá chybu.Zapisuji si do svých,třeba ho ještě stihnu,než budeme péct adventní dobroty ;-).Sladké podzimní dny přeju.H.

    OdpovědětVymazat