středa 13. června 2018

Banánové vafle

Banánové vafle


Vlastně taková  zdravější  verze vaflí...



To bylo tak... Vaflovač jsme nikdy neměli... Ale nedávno se nám rozbil toustovač a jak jsem hledala nějaký nový, narazila jsem na přístroj 3v1, tedy toustovač, gril a vaflovač. Nalákaly mne výměnné plotýnky, které mají nepřilnavý povrch a dají se snadno vycvaknout a umýt. No a hned jsem tedy musela vyzkoušet nějaké ty vafle... :-)


Chtěla jsem vafle zdravější, než klasické, tak jsem nahradila bílou mouku špaldovou, místo oleje nebo másla jsem použila jogurt a místo cukru  jsem těsto osladila banánem. 
Výsledek je famózní! :-)



Prostě a jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady, banán buď můžete rozmačkat vidličkou, nebo vše smíchejte ponorným mixérem, jako já! :-) Vznikne Vám husté lité těsto... Pokud je třeba, můžete naředit trochou jakéhokoliv mléka.
Já už nemusela plotýnky potírat máslem, ani olejem, využila jsem jejich nepřilnavý povrch, a tak stačilo jen těsto nalít a přiklopit.... :-)




Vafle můžete podávat s tvarohem, jogurtem, kysanou smetanou... můžete případně dosladit medem, nebo nějakým sirupem, ozdobit ovocem ap. 
Já jsem smíchala jogurt s tvarohem, trochou medu... A navrch jsem polila černorybízovým  domácím rozvarem od kamarádky a dozdobila nasekanými oříšky.
No co Vám budu  povídat, laskomina převeliká!

♥ ♥ ♥










4 komentáře:

  1. Vaflovač nemám a nechce se mi samotný kupovat pro nás dva, ale odchází mi letitý toustovač, nepřilnavý povrch je již po těch letech používání poškrábaný a tak bych to mohla pojmout přesně jako ty Pavlí a koupit 3v1. Můžeš mi doporučit jaký sis vybrala? Tvá varianta vaflí se mi moc líbí, na prázdniny by se hodil až tu budeme mít vnoučata :o)).
    Měj krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo, já jsem vybrala takový menší, zn. Domo, líbil se mi tvarem, ale nemohu doporučit, už jsem ho byla reklamovat! Libovala jsem si v tom nepřilnavém povrchu, výměnných plotýnkách.... Ale po několikerém použití se na příklopu udělaly dvě boule... Asi to nějak prohřívalo dovnitř a já se úplně bála, aby jsme třeba nevyhořeli... Bohužel mi v ochodě nevyšli vstříc, nevrátili peníze, ale vyměnili za nový přístroj. Už bych si tento nevybrala, za tu cenu měli i levnější jiné, které bych volila raději... tak Ti přeji lepší výběr, než jsem měla já! Pavla

      Vymazat
  2. My jsme nikdy vaflovač neměli, ale taky mám v plánu, že až bude třeba vyměnit náš letitý toustovač, sáhnu po tom s výměnnými plotýnkami. A snad si pak i vzpomenu na tvůj recept :-)
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, vafle jsou z něj výborné a já na něm tedy i ráda griluji, když chci jen menší porci třeba pro jednoho... Jen jsem nevybrala asi dobrou značku, už jsem byla reklamovat... Tak přeji hlavně dobrý výběr! Pavla

      Vymazat