Dýňové perníčky
Ještě jeden "povánoční" recept sem vkládám... Až budu hledat za rok, jak upéct tyto dýňové perníčky... :-)
Chtěla jsem letos pojmout vánoce trochu zdravěji, tak mne tento recept nalákal...
Recept je opět jednoduchý, z dýně je třeba si jen napřed připravit dýňové pyré. Dýni můžete péct, klasicky vařit ve vodě, nebo v páře, to je jedno.. A pak rozmixovat.
V míse smícháte nejprve všechny suché ingredience, pak k nim přidáte ty ostatní a zpracujete v těsto... Pokud to budete dělat ručně jako já, tak je těsto lepivější a je nutné podsypávat moukou... Zabalte ho do mikrotenu a dejte do lednice odležet do druhého dne.
Pak z těsta vyválíte placku asi půl centimetru vysokou, vykrájíte různé tvary a pečete na pečícím papíře cca 10 min na 170 stupňů.
Po upečení do zlatova můžete potřít rozšlehaným bílkem s trochou rumu a citrónové šťávy, aby byly perníčky hezky voňavé a lesklé. My jsme potřeli jen rozšlehaným bílkem, a protože nám perníčky nepřišly moc sladké, tak jsme tedy s Máťou neodolali a ozdobili nakonec ty zdravé perníčky klasickou cukrovou polevou... Spíše tedy hlavně proto, že se nám takto více líbily... :-)
Ty s tečkami a spirálkami zdobil Matouš... Myslím, že se mu to povedlo! :-)
♥ ♥ ♥
Vypadají moc hezky, recept ukládám. :-) Přeji veselého Sivestra a do nového roku spoustu prima nápadů a hlavně HODNĚ ZDRAVÍ! D. :-)
OdpovědětVymazatZdravím, jak je to s mekkosti? Jsou hned mekke?
OdpovědětVymazatTéž zdravím.... :-) Ano, jsou hned měkké! :-)
VymazatDobrý den, děkuji za zajímavý recept na perníčky.Jsou úžasné a doplní naši sbírku receptů perníčkování🙂❤️
OdpovědětVymazatDobrý den! Rádo se stalo... .-) Krásný advent! Pavla
Vymazat