pátek 29. prosince 2017

Vánočka z tvarohu bez kynutí

Letošní vánočka

 
 Vánočka na vánočním stole nesmí přece chybět... 
A protože jsem ji letos nechala tak nějak na poslední chvíli a měla trochu kalup se všemi těmi domečky před vánoci, aby to stihly k Vám všem včas, tak jsem zvolila recept na rychlou vánočku bez kynutí z tvarohu...
Recept není vůbec špatný, tak Vám ho sem vkládám, i když je už po svátcích... Ale možná ho sama budu  právě hledat zase za rok... :-) 


Předem je jen nutné naložit si rozinky "hrozinky" do rumu, což já tedy udělala zavčasu... :-) Pak stačí rozmačkat tvaroh a smíchat se všemi dalšími ingrediencemi mimo rozinek a mandlí a zpracovat v těsto. Když máme těsto hezky uhnětené, přidáme rozinky, mandle a zapracujeme do těsta... 


 Těsto si  pak rozdělíme na 4 větší, 3 střední a 2 menší válečky... Klasicky spleteme dospod cop ze 4 válečků, potřeme rozšlehaným bílkem, rukou uděláme doprostřed rýhu a přiložíme cop ze 3 válečků, opět potřeme rozšlehaným bílkem a navrch dáme smotané poslední 2 válečky a nyní už potřeme rozšlehaným žloutkem. Celou vánočku  posypeme mandlemi a zapícháme do  ní shora špejle, aby nám při pečení nesjela..


 Vánočku dáme péct do vyhřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem zprvu 10min. na 220 stupňů, po té  pak ztlumíme na 160 stupňů a pečeme dalších  40 minut. U horkovzdušné trouby zprvu 5 min. na 190stupňů a pak ještě 45min. na 150 stupňů.


 Dobrou chuť! 
♥ ♥ ♥



 

Žádné komentáře:

Okomentovat