neděle 4. února 2018

Zdravý švestkový koláč

Zdravý švestkový koláč


K mé nedělní pohodě jistě patří dobrá káva a takovým kouskem švestkového koláče také nepohrdnu, navíc když je pečený ve zdravější verzi! :-)



Je opravdu  výborný, vláčný, šťavnatý, máme ho moc rádi, takže se k němu ráda vracím!
Ještě, že mám v mrazáku pár pytlíků švestek ještě po ruce! 
Kdo chcete vyzkoušet, posílám recept...

Na tento  koláč budete potřebovat:

- 500g švestek (čerstvých, či mrazených)
- 1 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrknu třtinového cukru (může být i méně)
- 1 vanilkový cukr (já dávám domácí)
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1/2 prášku do pečiva¨
- 1 citron
- 3 lžíce rozinek
- 3 lžíce mandlí
- 4 jablka
- 1 mrkev

V míse smíchejte vejce, olej, mléko a oba cukry, pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dle chuti přidejte citrónovou šťávu a kůru z (bio) citronu. Nakonec přimíchejte rozinky, nasekané mandle, na hrubo nastrouhaná oloupaná jablka a na jemno nastrouhanou mrkev. 



Těsto nalijte do vymazané formy, nebo na vyšší plech na pečící  papír a navrch  poklaďte vypeckované švestky. 
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů zvolna dozlatova! 



Přeji Vám dobrou chuť a užijte si  chvilku pohody! 
♥ ♥ ♥






2 komentáře:

  1. Miluji tyhle koláče, dělám podobné, ale u receptu mne zaujala mrkve, jablka a mandle v těstě, ukládám, vyzkouším brzy. Díky za prima recept.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za to, právě s tou mrkví a jablky je krásně vláčný a šťavnatý! Já zas vítám méně mouky! :-)

      Vymazat