středa 10. dubna 2024

Mrkvové trojhránky plné bílkovin a vlákniny

 Mrkvové semínkové trojhránky 

Máte rádi pečivo a hledáte také raději nějakou zdravější verzi? Tohle je super rychlý tip na pečivo, které je bohaté na bílkoviny a vlákninu, nezabere moc času ani práce a chutná skvěle.

Ingredience: 

100g jemně nastrouhané mrkve

120ml vody 

13g psyllium (slupky)

70g slunečnicových nebo dýňových semínek

150g jemných ovesných vloček

100g mouky (dle vlastního výběru)

250g nízkotučného tvarohu

1 lžička prášku do pečiva

8g soli (1 a 1/2 lžičky)

Nejprve smíchejte psyllium s vodou, aby mělo čas nabobtnat. Pak si připravte všechny zbylé ingredience a vše v míse smíchejte dohromady. Já dávím semínka půl na půl slunečnicová a dýňová, mám od Naturway, mají jak semínka, tak ořechy, též můžete přidat... Třeba vlašské ořechy se sem budou určitě hodit... Mouku dávám většinou špaldovou celozrnnou, ale můžete použít jakou chcete... třeba i rýžovou, nebo jinou bezlepkovou ap.

Podsypte si pracovní plochu ovesnými vločkami a rozplácněte nebo rozválejte na nich těsto na cca 25cm velkou placku, kterou otočte a i z druhé strany oválejte v ovesných vločkách. Pak rozdělte na 8 stejně velkých trojúhelníků. Libovolně je můžete ještě posypat malinko strouhanou mrkví.  



V předehřáté horkovzdušné troubě na 200 st. pečte dozlatova cca 25minut, řiďte se vlastní troubou...


Upečené nechte vychladnout na mřížce...
Chutnají výborně jen tak, ale dají se i rozkrojit a namazat, nebo jinak obložit...



Já namazala žervé a posypala bylinkami ze zahrady... Mňam!

A teď se jdu vrhnout na náš oblíbený kváskový chléb, mám i nové chlebové koření od Naturway a to tááák krásně voní, že se moc těším! 


Takže tímto slibuju, že Vám konečně sepíšu ten dlooouho slibovaný postup, jak peču kváskový chléb já.

♥ ♥ ♥

Krásný den Vám všem!


Žádné komentáře:

Okomentovat