Mrkvové semínkové trojhránky
Máte rádi pečivo a hledáte také raději nějakou zdravější verzi? Tohle je super rychlý tip na pečivo, které je bohaté na bílkoviny a vlákninu, nezabere moc času ani práce a chutná skvěle.
Ingredience:
100g jemně nastrouhané mrkve
120ml vody
13g psyllium (slupky)
70g slunečnicových nebo dýňových semínek
150g jemných ovesných vloček
100g mouky (dle vlastního výběru)
250g nízkotučného tvarohu
1 lžička prášku do pečiva
8g soli (1 a 1/2 lžičky)
Nejprve smíchejte psyllium s vodou, aby mělo čas nabobtnat. Pak si připravte všechny zbylé ingredience a vše v míse smíchejte dohromady. Já dávím semínka půl na půl slunečnicová a dýňová, mám od Naturway, mají jak semínka, tak ořechy, též můžete přidat... Třeba vlašské ořechy se sem budou určitě hodit... Mouku dávám většinou špaldovou celozrnnou, ale můžete použít jakou chcete... třeba i rýžovou, nebo jinou bezlepkovou ap.
Podsypte si pracovní plochu ovesnými vločkami a rozplácněte nebo rozválejte na nich těsto na cca 25cm velkou placku, kterou otočte a i z druhé strany oválejte v ovesných vločkách. Pak rozdělte na 8 stejně velkých trojúhelníků. Libovolně je můžete ještě posypat malinko strouhanou mrkví.
Takže tímto slibuju, že Vám konečně sepíšu ten dlooouho slibovaný postup, jak peču kváskový chléb já.
Žádné komentáře:
Okomentovat