pátek 3. srpna 2018

Crumble

Crumble, ovoce s křupavou pokličkou


Crumble mám moc ráda, teď, když je hodně ovoce, dělám si ho většinou i k snídani, nebo jako desert. 



Je to jeden ze superrychlých dobrot pro milovníky ovoce! :-) Já jsem teď dělala tento s blumami, ale ovoce můžete použít jakékoliv...
Zde je recept, jak si ho dělám já: 


Omyté ovoce si  narovnám do zapékací  misky, v míse smíchám vločky, oříšky, máslo a cukr, nebo lze cukr i vynechat, případně pak dosladit třeba medem... Hotovou drobenkou pak posypu ovoce a dám na 25minut zapéct do trouby na 200stupňů.



Já mám crumble ráda s bílým jogurtem, nebo kysanou smetanou. Přidávám ráda i trochu skořice. Tu můžete zamíchat buď rovnou do drobenky, nebo pak posypat jogurt při servírování.



Nechte si  chutnat! 
♥ ♥ ♥

4 komentáře:

  1. Crumble si občas dělám taky, jen většinou bez vlašáků. Skvělé je z nektarinek. Ale v těhle vedrech není moc, která by mne přinutila zapnout troubu a přitopit s ní v už tak rozpáleném panelákovém bytě. Ale až se ochladí, tak si zas nějaké udělám :-)
    Hezký den
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, s lidmi v panelákách lze v těchto vedrech jen soucítit...

      Vymazat
  2. Vypadá výborně, určitě vyzkouším! Pavli, všechny Vaše recepty a hlavně fotky jsou k ,,sežrání"! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé... Jituš, děkuji moc za pochvalu, to mne tedy velmi těší a přeji dobrou chuť! :-)

      Vymazat