Crumble, ovoce s křupavou pokličkou
Crumble mám moc ráda, teď, když je hodně ovoce, dělám si ho většinou i k snídani, nebo jako desert.
Je to jeden ze superrychlých dobrot pro milovníky ovoce! :-) Já jsem teď dělala tento s blumami, ale ovoce můžete použít jakékoliv...
Zde je recept, jak si ho dělám já:
Omyté ovoce si narovnám do zapékací misky, v míse smíchám vločky, oříšky, máslo a cukr, nebo lze cukr i vynechat, případně pak dosladit třeba medem... Hotovou drobenkou pak posypu ovoce a dám na 25minut zapéct do trouby na 200stupňů.
Já mám crumble ráda s bílým jogurtem, nebo kysanou smetanou. Přidávám ráda i trochu skořice. Tu můžete zamíchat buď rovnou do drobenky, nebo pak posypat jogurt při servírování.
Nechte si chutnat!
♥ ♥ ♥
Crumble si občas dělám taky, jen většinou bez vlašáků. Skvělé je z nektarinek. Ale v těhle vedrech není moc, která by mne přinutila zapnout troubu a přitopit s ní v už tak rozpáleném panelákovém bytě. Ale až se ochladí, tak si zas nějaké udělám :-)
OdpovědětVymazatHezký den
Stáňa (http://werka13.blog.cz)
To věřím, s lidmi v panelákách lze v těchto vedrech jen soucítit...
VymazatVypadá výborně, určitě vyzkouším! Pavli, všechny Vaše recepty a hlavně fotky jsou k ,,sežrání"! :)
OdpovědětVymazatJééé... Jituš, děkuji moc za pochvalu, to mne tedy velmi těší a přeji dobrou chuť! :-)
Vymazat