Pečená dýně hokaido s česnekem
Dnes jsem vyzkoušela jeden velmi chutný recept z dýně. Musím uznat, že to byla velice lahodná zdravá večeře!
Dýně hokaido má tu výhodu, že se nemusí loupat a při pečení či vařaní její slupka krásně změkne.
Co budete potřebovat:
Omytou dýni rozkrojíme napůl, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme na měsíčky. Semínka můžete oprat, nechat uschnout a později třeba upražit a ještě si na nich pochutnat!
Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Na pečící papír na plech hezky rozprostřete dýňové měsíčky, přidejte neloupané stroužky česneku, snítky rozmarýnu, tymiánu a pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a dejte péct. Pečte asi půl hodinky, než dýně začne hezky zlátnout a hlavně spolu s čenekem změkne.
Mezi tím si opražte na suché pánvi dýňová semínka se solí a připravte si zálivku. Asi tři až čtyři lžíce olivového oleje, půl lžíce hořčice, lžíci medu... K tomu přidejte po upečení česnek, ze kterého vymáčknete ze slupky měkký vnitřek, trocha upečeného rozmarýnu a tymiánu a dle chuti osolte a opepřete.
Upečené měsíčky dýně pokapejte česnekovou zálivkou, posypte opraženými dýňovými semínky, přidejte pár brusinek a kousíčky sýra. Nejlépe se hodí nějaký sýr řeckého typu, feta či kozí sýr, kdo má rád! :-)
Dozdobit můžete čerstvým rozmarýnem a pak už stačí si jen pochutnat na výborné podzimní večeři!
Dobrou chuť!
♥ ♥ ♥
Žádné komentáře:
Okomentovat