sobota 8. října 2016

Pečená dýně hokaido s česnekem

Pečená dýně hokaido s česnekem

 Dnes jsem vyzkoušela jeden velmi chutný recept z dýně. Musím uznat, že to  byla velice lahodná zdravá večeře! 

Dýně hokaido  má tu  výhodu, že se nemusí loupat a při  pečení či  vařaní její slupka krásně změkne.  

Co budete potřebovat:

Omytou dýni rozkrojíme napůl, vydlabeme z ní semínka a nakrájíme na měsíčky. Semínka můžete oprat, nechat uschnout a později třeba upražit a ještě si na nich pochutnat!

 



 Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Na pečící  papír na plech hezky rozprostřete dýňové měsíčky, přidejte neloupané stroužky česneku, snítky rozmarýnu, tymiánu a pokapejte olivovým olejem. Osolte, opepřete a dejte péct. Pečte asi půl hodinky, než dýně začne hezky zlátnout a hlavně spolu s čenekem změkne. 


  
Mezi tím si opražte na suché pánvi  dýňová semínka se solí a  připravte si zálivku. Asi tři až čtyři lžíce olivového oleje, půl lžíce hořčice, lžíci  medu... K tomu přidejte po upečení česnek, ze kterého vymáčknete ze slupky měkký vnitřek, trocha upečeného rozmarýnu a tymiánu a dle chuti osolte a opepřete.




Upečené měsíčky dýně pokapejte česnekovou zálivkou, posypte opraženými dýňovými semínky, přidejte pár brusinek a kousíčky sýra. Nejlépe se hodí nějaký sýr řeckého typu, feta či  kozí sýr, kdo má rád! :-) 

  
Dozdobit můžete čerstvým rozmarýnem a pak už stačí si  jen pochutnat na výborné podzimní večeři! 
Dobrou chuť!  

♥ ♥ ♥



 


 

Žádné komentáře:

Okomentovat