čtvrtek 18. června 2020

Bylinková škola

Škola přírodních terapií a Kouzelné bylinky


Vím, že mnozí čekáte na to, až Vám sdělím své dojmy po návratu z bylinkové školy... 
Jednou větou:
"Jsem opravdu nadšená, bylinková škola předčila má očekávání."


Na nádherném místě v zahradě stojí tato voňavá učebna a za ní se pak rozprostírá plocha se záhonky všech možných kouzelných  bylinek... 



Po vstupu do učebny Vás nejprve uvítá nádherná vůně bylinek a po té báječní lektoři, všichni tak srdeční a milí, prostě radost naslouchat. Načerpala jsem tu spoustu informací jak z celostní medicíny, čínské medicíny, tak z bylinářství. Skripta a své výpisky budu číst teď nejméně čtyřikrát dokola, než to všechno pojmu, ale to s naprostým nadšením!


K tomu každý den bylinkové čajíky, výborné obědy a navíc jsme se sešli báječná parta studentů, kde vznikla nová přátelství.


 

Kromě přednášek jsme si tu i v praxi vyzkoušeli vyrobit křenové  víno, namíchat bylinný čaj, udělat základní matriční vlaštovičníkovou tinkturu a superhojivou bylinnou mast.



Také jsme absolvovali bylinné výpravy, nejvíce nadšení jsme byli z mokřad v Olšinách, kde chystají novou stezku, která ovšem nyní byla po vydatných deštích z poloviny pod vodou...




Nenechali jsme se odradit, sundali boty a tu nádhernou přírodu si prošli bosky vodou... Byl to zážitek pro nás všechny, třicet let tam prý tolik vody nebylo...



Krom různých mokřadních bylin jsme potkali i pár zástupců místní fauny... 



Pijavice pod vodou jsem raději nepočítala... 




Ještě pár fotek z nádherné Simoniny zahrady, kde jsme mohli relaxovat... Prostě jsme si to užili se vším všudy, také jsme cvičili jógu a na závěr nám Simča připravila výborné bezové víno k předávání diplomů.



Všichni jsme se shodli na tom, že se sem budeme rádi vracet a mnozí z nás se s nadšením přihlásíme do dalšího ročníku!
Děkuji Všem, se kterými jsem mohla celou Bylinkovou školu přírodních terapií sdílet, jak lektorům, tak kolegům studentům, všichni jste byli báječní!
♥ ♥ ♥
A mé poděkování patří hlavně mé kamarádce Blance, která nás přihlásila! Díky, Blani! 
♥ ♥ ♥



Jako bonus nám k tomu všemu byl i nádherný Krumlov, který jsme měli téměř pro sebe díky opatřením kvůli koronaviru... Tak prázdný Krumlov jsem za svůj život ještě nezažila!
S kamarádkou jsme bydlely na protějším kopci, tak jsme si dvakrát denně prošly Krumlov sem a tam cestou do školy a zpět a stále bylo na co koukat a co obdivovat!



Tak tedy ahoooj v příštím ročníku! 

♥ ♥ ♥






8 komentářů:

  1. Pavlo,
    z tvých řádků čiší velkénadšení z bylinek a z Krumlova!
    Kdo jiný než ty a Blanička by bylinkovou školu měl absolvovat :-)
    Také mě to hodně láká, jsem rozená sběračka, ale zatím je tato akce pro mě nedostupná:-o
    Vloni tam byla také moje kamarádka Věrka a byla také nadšená, jezdí i na semináře do Prahy na celostní medicínu.
    Mám od ní také nějaké kontakty, rady,...
    Přeji krásné léto s bylinkami !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ilonko! :-) Ano, bylinkovou školu jsme si s Blankou opravdu užily, už jsme přihlášené do dalšího ročníku, protože to opravdu stálo za to! Mohu jen doporučit! ♥ Krásné pohodové léto také přeji! :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Pavli, tak to je nádhera, nahodou jsem narazila na tvůj blog a jen se kochám...když už na MMB téměř nikdo není, hned jsem si tě uložila a objednala i Tradinář, už se na něj těším až se začtu. My máme rybníky a teď jak pořád prší, tak máme strach, aby nás to nevyplavilo...ale jsme rádi za ten dar z nebes. Krásné léto přeju z Valašska. Hanka ID: 245730 ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Hani! :-) Děkuji za pozdrav i pochvalu! U nás také prší, ale ohrožení nejsme... Tak snad i u Vás nepřijde žádná pohroma záplav! Přeju krásné a pohodové léto! Pavla

      Vymazat
  3. Zdravím Pavlo,
    zúčastnila jsem se bylinkové školy před dvěma lety a byla jsem z ní nadšená stejně jako vy. Úžasné prostředí, lektoři a úplně nejvíc byla ta atmosféra zahrady a Krumlova, sice ne tak liduprázdného, jako letos, ale krásného. Díky moc za připomenutí, z Vašich fotek to na mě zase dýchlo :-)
    Krásné léto přeji, Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet, děkuji za pozdrav a jsem moc ráda,že Vám můj příspěvek tak krásně Vaše nadšení připomněl. ♥ Stálo to vážně za to! Krásné léto i Vám! Pavla

      Vymazat
  4. Pavli, muselo to být nádherné! :-) Prosím o radu. Můžu ještě naložit třezalku, když už odkvétá? Děkuji a přeji krásné sluneční dny.
    D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, bylo to nádherné, opravdu! :-) Lepší je v květu, nebo když nakvétá, ale zkus co nejdřív, jestli nemáš jinou možnost... Nebo jedině popojet někam výš, kde ji ještě stihneš... :-)

      Vymazat