neděle 4. dubna 2021

Vajíčka s bylinkami

Bylinková vajíčka


Tak já už mám pro koledníky nachystáno... Samozřejmě jen v rodinném kruhu, dle letošních omezení...


Bylinková vajíčka nikoliv, že bych je ochutila bylinkami, ale nazdobila bylinkami... :-)

Letos jsem opět použila cibulové slupky k barvení a vylepšila je otisky bylinek.

Barvila jsem bílá vajíčka, která jsem nejprve omyla a osušila. Na zahradě jsem natrhala lístky bylinek jako je řimbaba, šalvěj, kakost, bršlice, jahodník, pampeliška, vlaštovičník, fialka...

Bylinky jsem na vajíčka upevnila uvázanou punčochou, předem vajíčka nevařím. Vařím až spolu s cibulovými slupkami a trochou soli ve vodě...



Cibulové slupky si střádám dopředu. Nezáleží, zda budou z červené cibule, stačí i z bílé, ale musí jich být hodně, aby byla barva hezky sytá. 

Pak už se vždy těším, až vajíčka vyndám, jaká se povedou... Ustříhám uzlíky uvázaných  punčoch, vajíčka opláchnu pod čistou vodou a je to! A letos se zase povedla krásně, co říkáte?


Poznáte jednotlivé bylinky podle otisků vajíček? 

Krásný velikonoční čas Vám všem! 

♥ ♥ ♥






8 komentářů:

  1. Jsou to krásná vajíčka. Taky barvím vajíčka v cibulových slupkách. Když je skořápka hnědá a barví se jen ve slupkách červených, tak to je potom tedy barvička !
    Hezké velikonoční pondělí !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji! :-) Já měla letos vajíčka bílá... Ale barvila jsem jen pro radost pro nás... Velikonoce bez koledníků... Krásné jarní dny! Pavla

      Vymazat
  2. Moc ráda nakukuji na váš blog , vajíčka -jako vše u vás- úžasné , jen ty lístečky bych já musela hledat nejspíš ve skleníku :-)) .. venku nám tady ještě nic moc neroste . Přeji krásné svátky Iv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochválení a velmi mne těší, že ke mně chodíte ráda pro inspiraci! :-) Já to s těmi lístečky stihla jen tak tak... Dnes už máme také všude bílo... A to jsme v neděli seděli venku bosí a v tričku na sluníčku! :-) Krásné dny i Vám! Pavla

      Vymazat
  3. Také jsem to dříve dělávala, to ještě ulicí chodívaly party dětí koledovat, pak jako když utne a přestaly. A letos jsou to již další velikonoce bez koledníků. Barvím však i tak pár vajíček, pro radost naši, v cibulových slupkách z červené i v dalším kastrůlku z cibule bílé. Barvím raději vejce s hnědou skořápkou, ty chytnou krásně syté barvy.
    Máš to Pavlí nádherné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, děkuji za pochvalu... Však jsem také letos barvila jen pro naši rodinu... Koledníci ostatní žádní... Ale i tak... na vajíčkovou pomazánku se vždy pak těšíme! :-)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat