středa 7. prosince 2016

Gaučík z trámů

Vyrobili jsme si gaučík

 Máme nový gaučík tak trochu z toho, co dům dal... I tak by se to dalo říci. :-)


Vlastně nám po malování v létě zbylo pod okny místo po vystěhovaném nábytku, který tam byl původně... A jen tak jsem tam "šoupla" dvě podnožky a vyskládala na ně polštáře. Hned mne nalákalo si  tam lehnout na záda a koukat střešními okny ven... do nebe.... :-) 
Jen tomu k pohodlnému ležení chyběla ta správná délka... A tak jsem potřebovala ty podnožky něčím nastavit... 
Od našeho milého souseda tesaře jsem dostala odřezané trámky a hned mne napadlo, že to bude přesně to, co potřebuji! Přítel mi je nařezal na tu správnou míru, naskládali jsme je na sebe, spojili dohromady, aby se neposouvaly... A hned vznikl jakýsi rám okolo, který bezvadně doplnil chybějící  prostor! 




Trámky jsem natřela tmavým voskem, který nechá hezky vyniknout léta dřeva. 


Nechala bych  gaučík jen takto... ale vzhledem k tomu, že je za ním topení a nechtěla jsem ho přes zimu zakrývat polštáři k opírání, tak jsem potřebovala ještě udělat bočnice, o které bych mohla ty polštáře opřít tak, aby nebránily teplu. 
Potáhla jsem tedy starší dřevěné desky silným vatelínem, pošila látkou a prošila knoflíky do předem předvrtaných dírek. Čela jsme navrtali z boku do bočních  skříněk, aby držela napevno a pak už stačilo jen zasunout rám z trámů a dovnitř vsunout podnožky! :-)


Z gaučíku máme radost a hlavně se tam opravdu krásně lenoší a teď v zimě si tam chodím hezky nahřívat záda od topení! :-) Dvecetiminutové  poleženíčko hezky u tepla zvládnu jistě i v tom předvánočním shonu! :-)

♥ ♥ ♥

 
 

 

 

5 komentářů:

  1. Jééé....to je príma nápad a orginální..to nikdo nemá. není nutné kupovat nové věci,když starší udělají TAKOVOU parádu.Moooc se mi to líbí..
    Hezký večer přeji a snad dnes jsou vidět hvězdy.Já z postele vidím měsíc-taky hezký!! :-D
    Daška

    OdpovědětVymazat
  2. Pavli, gaučík je nádherný! Ani se mi nechtělo věřit, že je skutečně po domácku dělaný z toho, co jste měli doma po ruce- vypadá jak z katalogu nábytku! Moc se vám společnými silami povedl a věřím, že se na něm krásně odpočívá, obzvlášť když je takhle u topení, tak tam musí být fajn teplíčko. :) Tak si nový gaučík hezky užívejte! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pavli, gaučík je parádní, hodil by se mi k velkému oknu, to by bylo poleženíčko. krásné dny. Majka

    OdpovědětVymazat
  4. To je bomba! Krása. :-) Jste oba strašně moc šikovní. Přeji ničím nerušené poleženíčko. D. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pavlinko,ty máš vše tak krásné a vkusné,máš veliký talent,nevím na co se první dívat!Jsi moje veliká studnice inspirací, za to Ti děkuji!Krásné adventní dny v pohodě!Dája

    OdpovědětVymazat