sobota 12. března 2022

Výborný makovec bez mouky

 Šťavnatý makovník bez mouky

Máte rádi makovec, nebo chcete-li makovník? Mně dříve moc nechutnal, že je takový suchý a žádný zázrak v máku jsem neviděla... Dnes mám mák moc ráda a tenhle makovec je opravdu šťavnatý a navíc bez mouky a cukru, slazený medem.

Recept

200g mletého máku

200g polotučného tvarohu

300g nastrouhaného jablka

4 vejce

2 lžičky prášku do pečiva

2 lžíce medu

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

 

Předehřejte si  troubu na 170 st a namelte si mák. (Nebo můžete samozřejmě koupit mletý.) Oddělte si žloutky od bílků, z bílků vyšlehejte sníh. Vše ostatní jednoduše smíchejte dohromady a nakonec přimíchejte zlehka bílkový sníh. Těsto vlijte do pekáčku a dejte péct asi na hodinku.

        

   

 Nám doma všem tenhle makovník chutná, že je krásně vláčný a šťavnatý.

Vyzkoušejte, k nedělní kávě jako dělaný! 

Nebo také jen tak na snídani...

♥ ♥ ♥


3 komentáře:

  1. Makovec vyzerá výborne, robím veľmi podobný, odkedy nemôžem lepok :-)
    U ás ide navrch ešte citrónová poleva...

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě vyzkouším, makovec máme rádi.
    Přeji hezké dny.
    Liba :)

    OdpovědětVymazat